Předplatit  /  Odhlásit  /  Členství                                                      
                                                                                              Přeložil. Ing. Petr Navrátil - KSLP Česká Společnost pro Zaměstnaneckou Participaci


EFES ZPRAVODAJ - CERVNU 2020

Tři větve majetkových podílů zaměstnanců

Evropa stále musí pochopit, že vlastnictví zaměstnaneckých akcií není jediným modelem - ve skutečnosti existují tři hlavní oblasti plánů zaměstnaneckých akcií.
1) Plány nákupu akcií zaměstnanců. V tomto modelu si zaměstnanci kupují akcie společnosti, pro kterou pracují, obvykle se slevou. ESPP jsou nejúčinnějšími plány velkých společností kótovaných na burze.
2) Možnosti akcií, které jsou nejúčinnějšími plány pro startupy.
3) Model ESOP. Je to něco úplně jiného než ostatní dvě odvětví a je to nejúčinnější plán zaměstnaneckých akcií pro malé a střední podniky. V tomto modelu se zaměstnanci stávají kolektivním vlastníkem společnosti, pro kterou pracují. K tomu nemusí používat své vlastní zdroje ani úspory. Financování obvykle pochází z externích zdrojů, obvykle bank (jako v pákovém odkupu) nebo z jiných zdrojů, jako v souvislosti s koronovou krizí. Prvními příjemci ESOP tedy nejsou zaměstnanci, ale společnosti. V USA je to významný způsob financování celé ekonomiky. Model ESOP může společnostem pomoci řešit problémy s likviditou a bankrotem, jejich zaměstnanci budou konečnými příjemci - proto se jedná o „zaměstnanecký“ plán akcií.
Podívejme se na Evropu, pokud jde o tyto tři různé modely
1) ESPP jsou v Evropě dobře známy a několik evropských zemí tyto praktiky dlouhodobě a úspěšně propaguje. Tyto plány jsou většinou tvarovány pro přibližně 10 000 evropských společností kótovaných na burze, které zaměstnávají 36 milionů zaměstnanců nebo 25% zaměstnanců v evropských soukromých společnostech.
2) Akciové opce. Evropská komise se právě rozhodla zahájit novou strategii na podporu zaměstnaneckých akciových opcí pro začínající podniky. Nepochybně významný krok vpřed. Zaměřuje se na přibližně 18 250 evropských startupů a zaměstnává několik desítek tisíc zaměstnanců nebo 0,1% všech zaměstnanců v soukromých společnostech.
3) ESOP. Tento model je v zásadě poháněn malými a středními podniky (a velkými nekótovanými společnostmi). V Evropě máme 1,7 milionu malých a středních podniků, které zaměstnávají 54 milionů osob nebo 37% zaměstnanců v soukromých společnostech, a dokonce 67 milionů nebo 46%, pokud zahrnujeme velké nekótované společnosti.

Evropa stále ignoruje, že zaměstnanecké vlastnictví akcií ve velkém měřítku možné v malých a středních podnicích, že je v USA 45 let velmi úspěšné a že takový model existuje, - ESOP. Toto velmi chybí v evropských malých  a středních podnicích, zatímco by to mohl být hlavní nástroj k řešení krize. Viz více

Přehled tisku
V květnu 2020 máme na výběr 27 pozoruhodných článků v 10 zemích: Rakousko, Belgie, Dánsko, Francie, Německo, Indie, Itálie, Nizozemsko, Velká Británie, USA.
Rakousko: Úspěšný mezinárodní plán sdílení podílů zaměstnanců pro Wienerberger.
Belgie: Better Finance podporuje návrh EFES na zavedení plánu ESOP pro vlastnictví zaměstnaneckých akcií v evropských malých a středních podnicích.
Dánsko: Vlastnické podíly zaměstnanců by mohly být cestou k řešení koronové krize.
Francie: Mnoho hlasů vyzývajících k vlastnictví zaměstnaneckých podílů na zvládnutí koronové krize, včetně ministra financí Géralda Darmanina. Nový plán sdílení zaměstnanců pro Ubisoft.
Německo: Vlastnické podíly zaměstnanců pomáhají společnostem řešit koronovou krizi.
Indie: Mnoho zaměstnavatelů zavedlo možnosti zaměstnaneckých opčních plánů (ESOP), aby se vyrovnaly s okamžitou krizí finančních prostředků a aby byly také spravedlivé vůči zaměstnancům, kteří mohou mít prospěch, když se podniky v budoucnu vrátí k normálu.
Itálie: Vlastnické podíly zaměstnanců v rodinných podnicích.
Nizozemsko: Vlastnické podíly zaměstnanců na zvládnutí koronové krize.
UK: Britský specializovaný inženýrský dodavatel McGee přechází na Trust vlastnictví zaměstnanců.
USA: Blasi & Kruse - Jak nejlepší společnosti zavádějí kulturu vlastnictví, která je pohání vpřed. Šest důvodů, proč je nyní správný čas pro plány ESOP.

Plný přehled tiskových zpráv je k dispozici na našich webových stránkách na:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2020/May.htm 

Partner:
     

     Česká Společnost pro
         Zaměstnaneckou
              Participaci

A political roadmap for employee ownership in Europe

What's new on the EFES website?

EFES NEWS distribuce: 200.000

























































   S pozdravem

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
             EVROPSKÁ FEDERACE PRO ZAMĚSTNANECKÉ VLASTNICTVÍ AKCIÍ
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
EFES' objective is to act as the umbrella organization of employee owners, companies and all persons, trade unions, experts, researchers, institutions looking to promote employee ownership and participation in Europe.