Předplatit  /  Odhlásit  /  Členství                                                      
                                                                                              Přeložil. Ing. Petr Navrátil - KSLP Česká Společnost pro Zaměstnaneckou Participaci


EFES NEWSLETTER - ČERVENEC 2015

Německá politika potřebuje konečně jednat

Pozornost musí být věnována nedávné výzvě zveřejněné Německým Akciovým Institutem (Deutsches Aktieninstitut). Zatímco v jiných evropských zemích, jako ve Francii j (3,3 milionu držitelů zaměstnaneckých akcií) a Velké Británii (2,2 milionu), se počty zaměstnanců akcionářů  počítají v milionech, v Německu těží  z vlastnictví zaměstnaneckých akcií jen 800.000 zaměstnanců.
Ve své výzvě Deutsches Aktieninstitut proto požaduje po  vládních stranách, aby konečně vytvářely vyšší daňové pobídky a lepší regulaci na podporu zaměstnaneckého vlastnictví akcií. Vzhledem k přetrvávajícím nízkým úrokovým sazbám nebudou Němci schopni ani udržet své úspory, ani získat dostatečné množství peněz pro přípravu jejich odchodu do důchodu - uspořádání bez dalších investic do akcií.
Zaměstnanecké vlastnictví akcií je dobrý způsob, jak získat první vnitřní pohled na úspory získané  akciemi. Avšak, počet zaměstnanců akcionářů v Německu klesá a ve skutečnosti, nebyl nikdy tak malý. Finanční aspekty hrají hlavní důležitou roli při rozšiřování zaměstnaneckého vlastnictví akcií. Pokud Německo opravdu chce podporovat vlastnictví akcií zaměstnanci, je třeba přizpůsobit své daňové úlevy  na běžnou mezinárodní úroveň, a výrazně je zvyšovat. Více informací

Výzva 10 velkých německých organizací
Deset hlavních německých organizací volajících po nové německé agendě týkající se  zaměstnaneckého vlastnictví akcií. Více informací



Přehled tiskových zpráv
Máme k dispozici 32 zajímavých článků z 8 zemí z května 2015: Čína, Francie, Německp,  Itálie, Jižní Afrika, Španělsko, Velká Británie, USA.
Po celé Číně, společnosti ve většině sektorů realizují vedení a iniciativy zaměstnaneckého vlastnictví.
Francie: Každoroční průzkumy o zaměstnaneckém vlastnictví akcií ve Francii a v Evropě: EFES, Eres, Assembly. Zaměstnanecké vlastnictví skopení  pro La Redoute. New akciový plán pro zaměstnance Ingenico.
Německo: Německá politika konečně musí jednat.
Itálie: Nové plány pro Fiat Chrysler nezahrnují vlastnictví akcií zaměstnanci. Nový plán akciový plán pro zaměstnance Luxottica.
Jižní Afrika: Storno: Vláda konečně rozhodne, že nebude snižovat pobídky pro široce založeného vlastnictví.
Španělsko: Nový plán  zaměstnaneckých  podíl pro Telefonica.
UK:  Kolaps Russel Tullis; společnost byla největší zaměstnanecky vlastnický podnik Skotska. Grant Thornton a Laurus rozvoj zaměstnaneckého vlastnictví.
USA: ESOP bajky: Revize mýtů a faktů o Plánech Zaměstnaneckého Vlastnictví Akcií. Nový ESOP účetní plán byl představen v americké Sněmovně reprezentantů na podporu vytváření ESOPs.

Plný přehled tiskových zpráv je k dispozici na našich webových stránkách na:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2015/May.htm 

Partner:
     

     Česká Společnost pro
         Zaměstnaneckou
              Participaci

A political roadmap for employee ownership in Europe

What's new on the EFES website?

EFES NEWS distribuce: 200.000
















































   S pozdravem

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
             EVROPSKÁ FEDERACE PRO ZAMĚSTNANECKÉ VLASTNICTVÍ AKCIÍ
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 808 30 33
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
EFES' objective is to act as the umbrella organization of employee owners, companies and all persons, trade unions, experts, researchers, institutions looking to promote employee ownership and participation in Europe.

un compteur pour votre site