Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                           


EFES HÍREK - 2023. NOVEMBER

 Employee Ownership Knowledge Programme 2023

Milyen hatással van a munkavállalói tulajdon a viselkedésre és a vállalati teljesítményre?
Erről még mindig nem olyan könnyű megbízható információkat szerezni.
Egészen a közelmúltig az amerikai kutatásokra lehetett alapozni. Ennek oka az volt, hogy az Egyesült Államok volt az egyetlen hely a világon, ahol több ezer munkavállalói tulajdonú kkv-t (ESOP vállalkozást) lehetett találni, így hatékonyan lehetett alkalmazni az ökonometriai módszereket a munkavállalói tulajdonú és a nem munkavállalói tulajdonú vállalkozások reprezentatív mintáinak összehasonlítására.
Az EOT-rendszer bevezetése óta robbanásszerűen nőtt a munkavállalók tulajdonában lévő kkv-k száma az Egyesült Királyságban, ezért a helyzet változott.
Az Egyesült Királyságban először került sor a munkavállalói és a nem munkavállalói tulajdonban lévő vállalkozások reprezentatív mintáinak ilyen összehasonlítására, amely számos tényt, számot és becslést foglal össze.
Az új "Employee Ownership Knowledge Programme 2023" eredményeit két jelentésben mutatjuk be: Következtetések jelentése és Részletes jelentés

 

Sajtófigyelő
2023 oktoberében hónapban 30 figyelemre méltó cikket találtunk 9 országból: Kanada, Csehország, Németország, Franciaország, Olaszország, Svédország, Szlovénia, Egyesült Királyság, USA.
Canada: The apocalypse will not happen.
Czechia: Towards tax incentives for employee share plans.
Germany: The full range of employee participation schemes in Germany.
France: The amounts of employee savings in France. Employee share ownership is slowly growing in large non-listed companies. New employee share plans for Stellantis and Vallourec. Business transfer through workers' cooperative in Landerneau.
Italy: Employee ownership in Great Britain.
Sweden: The still burning memory of employee savings funds managed by unions.
Slovenia: Apocalyse now.
UK: Thanks to the Employee Ownership Trust scheme, every day a new SME is transferred to employees. This month, among others, the case of: Churchill Group, St Albans Nursery, Zoonou, VMA Recruitment, MTW Architectural, Griffiths Waite, Suite TV, Workspace Design and Build. Stories about how transitioning to employee ownership.
USA: Why aren't there more ESOP companies?

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              https://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2023/October.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:




Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000













































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.