Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                           


EFES HÍREK - 2022. ÁPRILIS

MOST MEGJELENT

The new "Annual Economic Survey of Employee Share Ownership in European Countries" is just released
More information

 



in partnership with



  ÉV 2021


Újabb előrelépés a munkavállalói részvényesek számára Európában tavaly: 433 milliárd euró értékben voltak részvényesek saját vállala-taikban, ami új rekordnak számít. Jó hír mindazoknak, akik élvezhetik a munkavállalói részvényprogramok előnyeit.

A munkavállalói részvénytulajdon fejlődése 2021-ben töretlenül folytatódott az európai nagyvállala-toknál. Egyre többen dolgoznak ki munkavállalói részvényprogramo-kat. 2021-ben az összes európai nagyvállalat 88%-a rendelkezett valamilyen munkavállalói részvény-programmal, 53%-uk minden munkavállalóra kiterjedő „széles körű” programokkal, 60%-uk pedig részvényopciós programokkal. Az összes európai nagyvállalat közül pedig 32% indított új munkavállalói részvényprogramokat, amely arány évről évre növekedni látszik.




Azonban a munkavállalói részvénytulajdon veszélybe került Európában. Egyre kevésbé demokratikussá válik. A munkavállalói részvényesek száma évről évre csökken, és mára alacsonyabb lett mint tíz évvel ezelőtt; a nagyvállalatoknál jelenleg 7 millió munkavállalói részvényest tartanak számon; ha ehhez hozzáadjuk a KKV-k egy millióját, Európában a teljes létszámuk eléri a 8 milliót (1. ábra). A munkavállalói részvénytulajdon demokratikussága az elmúlt tíz év során drámaian csökkent. Az európai nagyvállalatok tulajdonosi szerkezetében pedig már öt éve csökken a munkavállalók részesedése.

Emellett a topvezető tisztségviselők és az egyszerű munkavállalók részvénytulajdona, azaz a demokratikus munkavállalói részvénytulajdon aránya elmozdult. Az európai részvénytársaságok történetében először a topvezetők részvénytulajdona meghaladja az egyszerű munkavállalókét (2. ábra). Gyakorlatilag nem is olyan régen, 15 éve a topvezetőké volt 1,06%, míg az egyszerű munkavállalóké 1,45%. Mára a topvezetőké 1,53%, míg az egyszerű munkavállalóké csupán 1,48%.

A 10 000 topvezető tisztségviselőből álló csoportnak (vállalatonként átlagosan négy) mostanra az európai nagyvállalatok több mint 34 millió munkavállalójánál nagyobb részesedése van. Ez azt jelenti, hogy az egyes topvezetők átlagosan 20 millió euróval rendelkeznek, míg az egyszerű munkavállalókra fejenként 30 000 euró jut.

Azt is meg kell említeni, hogy az egyszerű munkavállalók birtokában lévő részesedések a tizenöt évvel ezelőtti szintre estek vissza. Ez a megfigyelés alátámasztja Európa kudarcát a demokratikus munkavállalói részvénytulajdonosi politika előmozdítása terén. A demokratikus részvénytulajdonlás előmozdítása valójában politikai döntés, melyet általában pénzügyi ösztönzőkkel támogatnak. Támogatás nélkül az egyszerű munkavállaló nem engedhetné meg magának, hogy pénzügyi befektetése legyen a saját vállalatában. Kevés európai országban tudják ezt hatékonyan megvalósítani.

Viszont azt tapasztaljuk, hogy a topvezetők nem szűkölködnek a szükséges forrásokban. Előfordulhat, hogy a munkavállalói részvénytulajdon támogatását célzó politikát, ahol van ilyen, rosszul kalibrálták, és a topvezetők visszaélnek vele? Azt látjuk, hogy nincs szó ilyesmiről; valójában az 1,53%-os részesedés a részvényopciókból származik, más programok hatása elenyésző, csupán 0,05%-ot tesz ki.

De akkor hol, mely országokban többszöröződött meg leginkább az elmúlt tizenöt évben a topvezetők részesedése, és hol sikerült kordában tartani? A topvezetők részesedése leginkább azokban az országokban nőtt, ahol többnyire hiányoznak a demokratikus részvényprogramok. Hol sikerült korlátozni a topvezetők részesedését? Ahol a legjelentősebb a demokratikus munkavállalói részvénytulajdon. Ez különösen Franciaország esetén igaz, ahol az egyszerű munkavállalók részvénytulajdona Európában a legmagasabb (3,50%), és azon ritka országok közé tartozik, melyekben a topvezetők részesedése nem kezdett meredeken emelkedni, mivel a tizenöt évvel ezelőttivel azonos szinten van (1,05%).

A tények nyilvánvalóak: a demokratikus munkavállalói részvénytulajdon az egyensúly garanciája. Ennek hiánya vagy gyengesége megnyitja az utat a topvezetői részvénytulajdon meredek emelkedésének. 

Sajtófigyelő
2022 márciusában hónapban 27 figyelemre méltó cikket találtunk 10 országból: Ausztrália, Kanada, Németország, Spanyolország, Franciaország, Írország, Olaszország, Norvégia, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.
Australia: A new era for employee ownership of Australian startups.
Canada: Canada needs policies that make it easier for business owners to sell to their employees.
France: Protests at Thales. New employee share plan for Pernod Ricard. The Congress of workers' cooperatives.
Germany: Employee share ownership works!
Ireland: JP Moragn acquires Global Shares.
Italy: Birth of the Observatory of Workers' Buyouts.
Norway: Too few employees hold shares in their company.
Spain: Telefónica and Mapfre have launched share distribution plans for their employees.
UK: Every day a new SME is transferred to employees, as for instance this month: Craggs Energy, Pro-Networks, Alan Steel, Kilmac, British Rema, Esteem Training, Caley Timber. The rise of employee-owned contractors.
USA: New business transmissions through ESOPs.

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2022/March.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000


















































































































































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.