Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                           


EFES HÍREK - 2022. JANUÁR

 Modellprogramok

Mi az a munkavállalói részvénytulajdon? Munkavállalói részvénytulajdon az, amikor a munkavállalók tulajdonában van az őket foglalkoztató vállalat tőkéjének egy része. Munkavállalói részvénytulajdonról beszélhetünk onnantól kezdve, hogy egy részvény egy munkavállaló tulajdonában van, egészen odáig, hogy a részvények 100%-a a munkavállalók kezében van.

Világszerte kevés modellt lehet találni a munkavállalói részvénytulajdonra (de ezek az adott országok konkrét jogszabályaitól függően számos variációban előfordulnak). Ezek a programok többé kevésbé idomulnak az induló (vagy mikro-) vállalkozások, illetve a kis- és középvállalkozások vagy a nagyvállalatok igényeihez.

Mint általában a vállalati tulajdonlást, a munkavállalói részvénytulajdoni programokat is két kategóriába lehet sorolni.: közvetlen, egyéni részvénytulajdon és közvetett, kollektív részvénytulajdon:


A leghagyományosabb és legismerősebb forma a közvetlen, egyéni részvénytulajdon. Ennek eléréséhez a munkavállaló a megtakarításai egy részét vagy egészét vagy más pénzügyi forrásokat felhasználva vásárol a vállalat részvényeiből, így személyes kockázatot vállal. Ezt különböző programok keretében teheti meg. A munkavállalói részvénytulajdoni programok ezen kategóriája gyakorlatilag egyedülálló a kontinentális Európában.

A közvetett, kollektív munkavállalói részvénytulajdon nemigen fordul elő Európában (az Egyesült Királyság kivételével). Ez megmagyarázza azt, hogy a munkavállalói részvénytulajdon Európában szinte nem is létezik a kis- és középvállalatoknál, és a nagyvállalatokon kívül szinte teljesen ismeretlen. Valóban, a kis- és középvállalkozások általában kerülik a részvényeseik számának növelését, függetlenül attól, hogy munkavállalókról van szó, vagy sem. Csak akkor kényszerülnek bele, amikor nagyobbá válnak.

Másrészt az egyik fázis különösen kiválthatja az új részvényesek iránti igényt: az üzleti átállás. Ezért van az, hogy ez az időszak a legjobb arra, hogy a kis- és középvállalkozások bevezessék a munkavállalói részvénytulajdont. A vállalat munkavállalói tulajdonba adására a közvetett, kollektív tulajdonlás a leginkább alkalmas forma. Az ebben a kategóriában található programokat (ESOP, EOT) erre a célra tervezték. Lehetővé teszik, hogy a munkavállalók tulajdonrészt – gyakran 100%-os részt – szerezzenek a vállalatukban, anélkül, hogy a megtakarításaikat vagy a saját pénzügyi erőforrásaikat használnák fel, így személyes kockázatot nem kell felvállalniuk.

A közvetett, kollektív munkavállalói részvénytulajdoni programok (ESOP, EOT) segíti a vállalatok munkavállalói tulajdonba adását, amit a közvetlen, egyéni részvénytulajdoni programok csak nagy nehézségek és költségek árán érhetnek el, mivel a munkavállalói megtakarítások általában nem elegendőek erre a célra.

Több információ    

Sajtófigyelő
2021 decemberében hónapban 30 figyelemre méltó cikket találtunk 10 országból: Kanada, Franciaország, Németország, India, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Egyesült Királyság, USA, Vietnam.
Canada: Looking for an employee ownership trust scheme in Canada.
France: New employee share plan for Worldline, for Veolia. Difficulties for employee ownership in startups. How to advance employee share ownership in France?
Germany: Magic in Germany, after the entry into force of the new legislation on July 1, 2021, the number of employee shareholders suddenly increased by more than 50% during the year 2020. Magic, we tell you!
India: Stock options au pays des startups.
Italy: Growing interest for employee share plans in Italy. New employee share plan for EssilorLuxottica.
Netherlands: Anger for startups.
Spain: New information campaign on the sociedades laborales scheme.
UK: One in 20 of all business transmissions is now to an Employee Ownership Trust. Every day a new SME is transferred to employees, as for instance this month: Nabco, Folio Society, Greentech Sportsturf, Zaha Hadid Architects, HR Essentials, RocketMill, Clear Marketing, HLM Architects.
USA: Business transmission to employees for Stubbe, WG&R Furniture, Wells Media, Optimax. The three tools for employee takeovers: ESOP Plan, Workers' Cooperative, Employee Ownership Trust.
Vietnam: Employee ownership in Vietnamese style.

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2021/December.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000































































































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.