Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                                      
                                                                                                                                                             A magyar változatot Lukács János készíti


EFES HÍREK - 2018. SZEPTEMBER

Törvényjavaslat Németországban

N Észak-Rajna-Vesztfália kormánya magasabb összegű adóösztönzők révén kívánja vonzóbbá tenni Németországban a munkavállalók részesedés-szerzését az induló vállalkozásokban. A Bundesrat felébenyújtotttörvényjavaslat az adókedvezmény mértékéta jelenlegi évi 360 euróról 5.000 euróraemelné. Ezzel az adókedvezmény-szinttel Németország elérné a többi meghatározó európai ország hasonló sztenderdjeit.  További információ
A kezdeményezés beleillik abba aközelmúltban Európábanmegfigyelhető új hullámba, amelyaz induló vállalkozásoknála munkavállalói tulajdonlást, valamint részvényopció-szerzéstkívánja ösztönözni.


Az új jogszabályok már hatályban vannak Írországban, Franciaországban, Svédországban és Hollandiában, illetveelőkészítési fázisba kerültekAusztriában, Luxemburgban és Svájcban.

Trump
elnökkezdeményezése

Donald Trump elnök történelmi jelentőségű új törvénytírtalá, amely új ösztönzőket léptetett életbe az alkalmazottak tulajdonhoz juttatásának támogatására.
Az új törvény "Main Street Employee Ownership Act" néven vált ismertté, és a kezdeményezői között ott voltak mindkét politikai oldal képviselői.

Az utóbbi 20 évbennem fogadott el az amerikai kongresszus ennél nagyobb hatású munkavállalói részvénytulajdonlást támogatójogszabályt, s az várhatóan megduplázza vagy akár megháromszorozza a munkavállalók tulajdonosi részesedésének növekedési ütemétaz elkövetkező évtizedben. További információ

Sajtószemle
2018. júliusi-augusztusi szemlénkbe 33 figyelemre méltó cikket válogattunk8 országból: Franciaország, Németország, Magyarország, Luxemburg, Hollandia, Svájc, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.
Franciaország: A munkavállalói résztulajdonlás – mint számos más országban is – különösen a francia gépgyártó és építő-szerelő ipari ágazatban fejlődött. Engie: Az alkalmazottak már a cégtöbb mint 4% -ának a tulajdonosai. Új munkavállalói részvényprogramot indított az AXA. Ingyenes részvényjuttatás az Envea alkalmazottai számára. A munkavállalói szövetkezetek száma soha nem volt ilyen magas Franciaországban, főként az iparban és a szolgáltatásokban.
Németország: Észak-Rajna-Vesztfália kormánya az adókedvezmény (évi 360 euróról 5.000 euróra)növeléséveltennévonzóbbá az alkalmazottak tulajdonhoz juttatását az induló vállalkozások számára.
Magyarország: A 2015-ben elfogadott jogszabály elősegíti a munkavállalói résztulajdonlás újjáélesztését.
Luxemburg: Megkezdődtek az induló vállalkozások alkalmazottait érintő részvényopció-juttatás adókedvezményiről szóló viták.
Hollandia: Részvényesei lesznek a munkavállalóka Bernhoven Kórháznak.
Svájc: Csökkentenikívánják a munkavállalói részvényekhez és opciókhoz juttatás adómértékét az induló vállalkozások számára.
Egyesült Királyság: A skót miniszterelnök,Nicola Sturgeon, "Skócia a munkavállalói tulajdonú vállalkozásokért" névenúj kezdeményezést indított.Rekordszámot ért el a munkavállalói részesedési programokat működtető brit cégek száma azEquinitiadatai szerint, amely széles kör számáravégez kiszervezett komplex műszaki-pénzügyi-adminisztratív szolgáltatásokat. Egyre több új kisvállalkozás alkalmazza az alkalmazottak tulajdonhoz juttatására az Employee Ownership Trust rendszerét.
Egyesült Államok: Trump elnök történelmi jelentőségű új törvénytírt alá, amely új ösztönzőket léptetett életbe az alkalmazottak tulajdonhoz juttatásának támogatására, ésez várhatóan megtöbbszörözi a munkavállalói tulajdonlás növekedési ütemétaz elkövetkező évtizedben.Az NCEO Munkavállalói Tulajdonosi Indexében szereplő cégek az elmúlt egy évben majdnem a dupláját teljesítették a Standard &Poor 500-ban szereplőknek (22,5 %vs. 13,2 %).

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2018/August.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000




































































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.

un compteur pour votre site