Předplatit  /  Odhlásit  /  Členství                                                      
                                                                                              Přeložil. Ing. Petr Navrátil - KSLP Česká Společnost pro Zaměstnaneckou Participaci


ZPRAVODAJ 9/2018

Legislativní návrhy v Německu

Vláda Severního Porýní-Vestfálska chce chce zvýšit atraktivitu zaměstnanců v začínajících podn zikatelských subjektech v Německu prostřednictvím vyšších daňových pobídek. Legislativní návrh v tomto smyslu je předložen „Bundesrat“. Současná daňová pobídka by se zvýšila z 360 EURK´která je nyní v Německu na 5 000 EUR ročně. Tímto způsobem bude Německo na standardních úrovních pro takové pobídky v Evropě.

Evropskou vlnu na podporu vlastnictví zaměstnanců a akciových opcí v začínajících podnikatelských subjektech lze v nedávné době pozorovat v Evropě. Nová legislativa v tomto smyslu již platí v Irsku, Francii, Švédsku a Nizozemsku a projekty jsou také v diskusi v Rakousku, Lucembursku a Švýcarsku.

Více informací


President Donald Trump

President Donald Trump podepsal nový historický zákon přinášející nové pobídky k podpoře podnikání zaměstnaneckého vlastnictví. Je znám jako "Main Street Employee Ownership Act" (zákon o vlastnictví zaměstnanců na hlavní ulici).

Nová legislativa měla společné sponzory na obou stranách politické uličky demokratů a republikánů. Jedná se o nejrozsáhlejší právní úpravu vlastnictví akcií zaměstnanců, která projde americkým kongresem za více než 20 let. Očekává se, že v příštím desetiletí zdvojnásobí nebo dokonce ztrojnásobí tempo růstu zaměstnancky vlastněných firem. Více informací

Přehled tisku.
Máme na výběr 33 pozoruhodných článků v z 8 zemí v srpnu/září 2018: Francie, Německo, Maďarsko, Lucembursko, Nizozemsko, Švýcarsko, Velká Británie, USA.
Francie:   Stejně jako v mnoha dalších zemích je vlastnictví akcií zaměstnanců zvláště rozvinuto ve strojírenství a ve stavebnictví ve Francii. Engie: Zaměstnanci mají nyní více než 4%. Nový plán akcionářů pro společnost AXA. Zdarma akcie pro všechny zaměstnance společnosti Envea. Počet dělnických družstev nikdy nebyl ve Francii tak vysoký, a to zejména v průmyslu a službách.
Německo:  Vláda Severního Porýní-Vestfálska zavede atraktivitu zaměstnanců v začínajících podnikatelských subjektech prostřednictvím vyšších daňových pobídek. Současných 360 EUR má být zvýšeno 5 000 EUR ročně.
Maďarsko: Nová legislativa z r. 2015 pomáhá obnovit zaměstnanecké vlastnictví v Maďarsku.
Lucembursko: Debaty týkající se akciových opcí u start-up společností.
Nizozemsko: Zaměstnanci se stanou akcionáři v nemocnici Bernhoven.
Švýcarsko: Zdanění zaměstnaneckých akcií a opcí by mělo být v nově založených společnostech omezeno.
Velká Británie: Skotská předsedkyně vlády Nicola Sturgeon  zahajuje novou iniciativu "Skotsko pro zaměstnanecky vlastněné podniky". Podle analýzy britského outsourcingového podniku Equiniti provozuje schémata zaměstnaneckých podílů rekordní počet společností  Nové malé společnosti se obrátily na schéma Employee Ownership Trust.
USA: President Donald Trump podepsal nový historický zákon přinášející nové pobídky k podpoře podnikání zaměstnaneckého vlastnictví. Nová legislativa měla společnou podporu na obou stranách politické uličky. Je to nejrozsájlejší právní úprava která prošla kongresem Spojených států za více než 20 posledních let. Index zaměstnanosti společnosti NCEO zdvojnásobuje výkonnost S&P 500.

Plný přehled tiskových zpráv je k dispozici na našich webových stránkách na:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2018/August.htm 

Partner:
     

     Česká Společnost pro
         Zaměstnaneckou
              Participaci

A political roadmap for employee ownership in Europe

What's new on the EFES website?

EFES NEWS distribuce: 200.000























































   S pozdravem

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
             EVROPSKÁ FEDERACE PRO ZAMĚSTNANECKÉ VLASTNICTVÍ AKCIÍ
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
EFES' objective is to act as the umbrella organization of employee owners, companies and all persons, trade unions, experts, researchers, institutions looking to promote employee ownership and participation in Europe.

un compteur pour votre site