Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                                      
                                                                                                                                                             A magyar változatot Lukács János készíti


EFES HÍREK - 2018. JÚLIUS

Munkavállalói tulajdonlást bemutató új weboldal

A www.employeeownedamerica.com címen egy új fontos weboldal (Employee-Owned America – Alkalmazotti-Tulajdonú Amerika) érhető el, amely bemutatja a munkavállalói tulajdonlás alapvonásait, továbbá hírekről, eseményekről és friss ötletekről tudósít.

Az Employee-Owned America rendszeresen ad híreket és meggyőző történeteket mond el a dolgozói tulajdonú vállalatokról, továbbá gondolatébresztő írásokat közöl a jogszabályalkotástól kezdve olyan gondolatkísérletekig, mint: Mi lenne, ha a Walmart munkavállalói tulajdonban lenne? Hogyan fér össze a vállalatfelvásárlás a munkavállalói tulajdonnal? Hogyan lehetne még több ESOP-os (MRP, azaz Munkavállalói Résztulajdonosi Program) céget létrehozni? ...

 

Sajtófigyelő
2018. júniusi válogatásunk 33 figyelemre méltó cikkről ad hírt 9 országból: Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Japán, Kenya, Lengyelország, Egyesült Királyság, USA.
Franciaország: Az új "PACTE Törvény" új ösztönzőket kapcsol a munkavállalói tulajdonláshoz. Bővülnek a munkavállalói részvénytulajdonosokat képviselő igazgatók jogosítványai az igazgatósági testületekben. Új alkalmazotti részvényprogramok indulnak a Sanofi, a Danone, a Renault, az Amundi, a Sopra Steria cégeknél.
Németország: Észak-Rajna-Vesztfália kormánya adózási ösztönzőkkel kívánja sokkal vonzóbbá tenni a munkavállalói részvételt az induló vállalkozások számára.
Írország: Az ír kormányt sürgetik, hogy javítsa a részvényopcióhoz juttatás lehetőségét az induló vállalkozások számára.
Olaszország: Azzal a kihívással néz szembe, hogy újraindítsa a munkavállalói tulajdonhoz juttatást.
Japán: A japán vállalkozások a részvényopciók helyett egyre inkább előnyben részesítik az időkorlátos részvények juttatását.
Kenya: A Kenya Airways 12 millió euró értékben bocsát ki részvényeket a személyzete számára ingyenes juttatásként, visszaállítva ezzel korábban felfüggesztett munkavállalói részvénytulajdonosi programját.
Lengyelország: Morawiecki miniszterelnök nyilatkozata: "A munkavállalói részvénytulajdont a felelős fejlesztés stratégiánk egyik kulcsprojektjeként kell elismerni."
Egyesült Királyság: Számos további cég kötelezte el magát az Employee Trust Scheme (azaz a vagyonkezelő útján történő munkavállalói tulajdonjuttatás) mellett. A „The Ownership Dividend” jelentés felszólítja a brit kormányt, hogy felelős minisztert nevezzen ki a munkavállalói részvénytulajdon előmozdításáért a Brexit utáni termelékenységnövelés érdekében.
USA: Számos további cég értékesített tulajdonrészt ESOP-ok számára (azaz MRP - Munkavállalói Résztulajdonosi Program keretében).

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2018/June.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000










































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.

un compteur pour votre site