Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                                      
                                                                                                                                                             A magyar változatot Lukács János készíti


EFES HÍREK - 2018. NOVEMBER

Európai Parlament - Brüsszel
Európai Konferencia
2019. február 6. – 9: 00-12: 00
Munkavállalói részvénytulajdon – Az európai politika

"Munkavállalói részvénytulajdon mindenki számára" - ez az európai politika célja immár 30 éve. Napjainkra a tőzsdén jegyzett európai társaságok 95%-a mindösszesen 10 millió munkavállalói részvényest alkalmaz, ami 30 millió választót jelent, beleértve a családtagjaikat is. Ez a szám ugyanakkor hatszor nagyobb lehetne az USA-hoz hasonló szabályozások mentén. Az Európai Tanács 2000-ben európai cselekvési terv készítését rendelte el, amelyet a Bizottság 2002-ben mutatott be. Ezt 2014-ben egy kísérleti projekt terve követte, amelynek szükségességét az Európai Parlament 2018. október 23-i állásfoglalása ismételten megerősítette. A megvalósítás folyamatban van.

Kérjük, hogy az előzetes regisztrációhoz ezt a gombot használja. Tekintettel a férőhelyek korlátozott számára és biztonsági követelményekre, a konferencia-részvétel csak meghívás útján lehetséges.


Az Európai Parlament szavazásnak az eredménye a témában
A Parlament október 23-án Strasbourgban meggyőző többséggel (589 mellette, 39 ellene és 10 tartózkodás) fogadta el állásfoglalását a munkavállalói tulajdonlás támogatására. A kezdeményezésRenate Weber romániai európai parlamenti képviselőnek (MEP) köszönhető. A jelentés és a javaslatmegerősíti a Parlament azoncélját hogy:„munkavállalói részvénytulajdont mindenki számára”, és ismételten kifejezi az európai cselekvési terv szükségességét, különösen kiemelve– egyéb előnyök mellett – a munkavállalói részesedés pozitív hatását a növekedésre és a foglalkoztatásra. Más európai parlamenti képviselőkkel, valamint 2019-es választási és európai biztosijelöltekkel együtt Renate Weber tartja a február 6-i brüsszeli konferencia záróelőadását. További információk

Sajtófigyelő
2018 októberi válogatásunkban a bő választékból 24 kiemelkedő cikket gyűjtöttük egybe 7 országból: Franciaország, Németország, Olaszország, Marokkó, Lengyelország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.
Franciaország: Új munkavállalói részvénycsomag a Bouyguesés az Air Liquidealkalmazottai számára. 2017-re Franciaországbanátlagosan 12.000 eurónyi részvény kerültösszesen 11 millió munkavállaló tulajdonába a munkavállalói megtakarítási és részvény-programok révén, 38% munkavállalói részvénytulajdonosi programokútján. Az új „PACTE” törvény várhatóan jelentősen növeli a munkavállalói részesedést Franciaországban.
Németország: A munkáltató részvényeinek harmadát birtokolóspeciális részesedési társaságot hoztak létre a DoubleSlash 120 alkalmazottja számára.A Siemens munkavállalói részvényeseinek száma elérte a300 ezret.
Olaszország: Az ErgCompany összes alkalmazottja ingyenes részvényeket kapott.
Marokkó: Új munkavállalói részvényprogram a CBI és az AXA alkalmazotti számára.
Lengyelország: A GazolinaCompany a munkavállalói részvénytulajdon élharcosává vált Lengyelországban.
Egyesült Királyság: A skót kormány nemrég bejelentette, hogy Skóciát„a munkavállalói tulajdonú vállalkozások számára a világ legjobb országává” teszi. Tévútra visznek a Munkáspárt tervezetei a munkavállalói részvénytulajdonra vonatkozóan. Újabb kisvállalkozások fordulnakaz EmployeeOwnershipTrustmegoldások felé.
USA: Az összgazdasági teljesítmény 2018. évifelméréseaz átlagosnál magasabb nyereséget jeleza munkavállalói tulajdonú vállalatok (ESOP) esetében annak ellenére, hogyezen vállalatok 75%-aaz országos átlag-bérnövekedési szint (2,7%) fölött emeltebéreket. Újabb társaságokatértékesítettek amunkavállalóknakESOP-megoldások alkalmazásával.

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2018/October.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000









































































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.

un compteur pour votre site