Předplatit  /  Odhlásit  /  Členství                                                      
                                                                                              Přeložil. Ing. Petr Navrátil - KSLP Česká Společnost pro Zaměstnaneckou Participaci


  ZPRAVODAJ 1/2018

  10% v rukou zaměstnanců ve Francii

Cíl 10%, které mají mít akcionáři zaměstnanci ve Francii do roku 2030, byl oznámen minulý měsíc v Paříži Francouzskou Federací Sdružení Zaměstnanců Akcionářů (FAS). To může být porovnáváno se
4 až 6%, které mají zaměstnaci ve velkých francouzských společnostech (v závislosti na definicích) a s přibližně 10% v USA. Prezident Macron a francouzská vláda podpoří tento cíl, jelikož vlastnictví akcií zaměstnanců je klíčovým faktorem pro oživení populace jednotlivých investorů. Po osmi letech negativních politik pod vedením prezidenta Sarkozyho a Françoise Hollande je to velmi dobrý signál pro vlastnictví akcií zaměstnanců v Evropě. Francie je zpět!

 

Přehled tisku
V prosinci 2017 máme k dispozici 29 velmi zajímavých ve 12 zemích: Kanada, Francie, Německo, Maďarsko, Irsko, Itálie, Lucembursko, Polsko, Jižní Afrika, Španělsko, Spojené království, USA.
Kanada: Výkup zaměstnanců za noviny Daily Herald.
Francie: Nové plány zaměstnaneckého vlastnictví ve společnostech Kaufman & Broad, Axa, Total, Suez. Management / Odkup zaměstnanců společnosti Fondasol. Úspěšné odkupy zaměstnanců prostřednictvím dělnických družstev. Namísto zaměstnaneckého vlastnictví akcií podporuje CFDT Union pro Francii německý model Mitbestimmung.
Německo: "Berlínská výzva  pro více zaměstnaneckých akcií" vyzývá 60 prominentních německých firem a organizací k radikální změně německé politiky.
Maďarsko: První bod o dopadu nových předpisů z roku 2015 v zákoně o Plánech zaměstnaneckého vlastnictví akcií.
Irsko: Evropská unie podpořila daňový odklad pro nový systém opčních akcií pro malé a střední podniky.
Itálie: Barometr EFES o politice vlastnictví akcií zaměstnanců.
Lucembursko: Opce na akcie a opční záruky byly dosud zdaněny na nízké úrovni a byly otevřeny ke zneužití.
Polsko: PwC informuje o zavedení vlastnictví akcií zaměstnanců v Polsku: "je to šance pro společnosti, šance pro Polsko".
Jihoafrická republika: Zaměstnanci banky Barclays Bank v Kein, Ghaně, Ugandě a Zambii budou mít brzy možnost získat akcie v mateřské společnosti.
Španělsko: Španělští zaměstnanci společnosti Alcampo spravují své akcie prostřednictvím specializované holdingové společnosti v Lucembursku.
Velká Británie: Firmu "Prospects" vlastněnou zaměstnanci získala společnost Shaw Trust. Nové společnosti se obracejí na schéma Trust Zaměstnaneckého Vlastnictví (Employee Ownership Trust). Počet firem, které se obrátily na Trusty Zaměstnaneckého vlastnictví se od dubna 2014 zvýšil o 120, což je daleko od ”boomu”. Pozitivní pokrok v evropských politických krocích k vlastnictví akcií zaměstnanců.
USA: Některé společnosti skutečně platí federální daň ve výši 0 dolaru, aniž by se spoléhaly na účetní triky. Jak? Protože jsou to S-korporace, které jsou 100% vlastněny zaměstnanci prostřednictvím programu ESOP (plán akciového vlastnictví zaměstnanců).

Plný přehled tiskových zpráv je k dispozici na našich webových stránkách na:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2017/December.htm 

Partner:
     

     Česká Společnost pro
         Zaměstnaneckou
              Participaci

A political roadmap for employee ownership in Europe

What's new on the EFES website?

EFES NEWS distribuce: 200.000





































   S pozdravem

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
             EVROPSKÁ FEDERACE PRO ZAMĚSTNANECKÉ VLASTNICTVÍ AKCIÍ
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 808 30 33
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
EFES' objective is to act as the umbrella organization of employee owners, companies and all persons, trade unions, experts, researchers, institutions looking to promote employee ownership and participation in Europe.

un compteur pour votre site